Nieuws


Nieuws

voor Seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy

55 Plus Expo, de beurs voor 55-plussers!
13 t/m 16 november 2019 IJsselhallen Zwolle


De 55 Plus Expo is terug, totaal vernieuwd

De leukste beurs voor 55-plussers komt naar de IJsselhallen te Zwolle. Het aantal 55-plussers stijgt de komende jaren spectaculair. Een diverse doelgroep met een gemiddeld 30% hoger inkomen dan mensen onder de 55 jaar. De 55-plussers weten wat ze willen en zijn daadkrachtig en koopkrachtig.
 
Kortom, een doelgroep die garant staat voor een succesvolle beurs. De 55 Plus Expo vindt plaats van woensdag 13

tot en met zaterdag 16 november 2019.
 
De 55 Plus Expo is voor de bezoekers een echt dagje weg. Door een grote diversiteit aan producten en diensten wordt er aan iedere bezoeker gedacht. Daar hoort u natuurlijk bij!

De bezoekers kunnen ook genieten van volop entertainment; waaronder een modeshow die meerdere malen per dag plaatsvindt en optredens van diverse gezelschappen. Ook vind je op de 55 Plus Expo diverse activiteiten door middel van workshops én een heus fietsparcours.

 

Samenwerking KBO-PCOB

De 55 Plus Expo wordt georganiseerd in samenwerking met de KBO Gelderland, KBO Overijssel, KBO Flevoland, Noordelijke bonden van de KBO en de PCOB Noord en Oost Nederland.
In deze provincies wonen samen ruim 100.000 leden van de KBO-PCOB met een dergelijke achterban heeft de 55 Plus Expo een perfecte partner, die garant staat voor een groot aantal bezoekers.


                                                                           


                                                                                 Meer informatie kun je vinden op www.55plusexpo.nl

KBO-PCOB Nieuws

 

KBO-PCOB Nieuws is de digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB.

KBO-PCOB is met ruim een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Zij maken ons sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar.

 

Hieronder een greep uit het laatste nieuws 


Verkenning van particuliere woonzorg voor ouderen vraagt om meer onderzoek ( 3 juli)


Gisteren verscheen het verkennend SCP-onderzoek Wonen met Zorg. De

verkenning is gebaseerd op gesprekken met sleutelfiguren van particuliere

woonzorgorganisaties en ook werden vijf locaties bezocht.


Volgens het rapport is er geen scherp onderscheid tussen ‘particuliere’ en

‘reguliere’ woonzorg;  ze zijn niet tegengesteld, maar bestaan naast elkaar,

overlappen deels en vullen elkaar aan. De verkenning geeft verder aan dat

ondanks deze groei het aandeel particuliere woonzorg voor ouderen klein is, de particuliere woonzorg niet alleen voor rijke ouderen en de zorg in particuliere woonzorgorganisaties uit publiek middelen betaald wordt. KBO-PCOB heeft met grote belangstelling kennis genomen van het rapport en pleit voor verder onderzoek. Met name ouderen (en hun naaste familie) zijn in het onderzoek niet gehoord. Volgens KBO-PCOB is dat nodig, om onder meer beter te kunnen bepalen of er inderdaad weinig onderscheid is tussen ‘particuliere’  en ‘reguliere’ woonzorg. Particuliere woonzorg vraagt deels andere competenties van het personeel dan reguliere woonzorg. En ouderen met de meest complexe zorgvragen blijven, volgens de verkenning, veelal aangewezen op reguliere zorg. Ouderen moeten bij steeds verdere toenemende zorgbehoefte in veel gevallen uiteindelijk alsnog verhuizen, naar een regulier verpleeghuis.


Het grootste onderscheid zit hem niet in de zorg, maar veel meer in de luxere services en duurdere maaltijden. Is dat wat beide van elkaar kunnen leren? Particuliere woonzorg hoe zij complexe zorg kunnen bieden en reguliere woonzorg luxere services en welzijn? Particuliere woonzorg voor ouderen wordt vaak opgezet door bevlogen zorgprofessionals of ondernemers met een persoonlijke ervaring in de zorg. Is die bevlogenheid binnen de reguliere zorg anders? Het onderzoeken waard!


Informatie over palliatieve sedatie moet beter (28 juni)


KBO-PCOB maakt zich zorgen over de onduidelijkheid die er bestaat over

palliatieve sedatie in de laatste levensfase. Palliatieve sedatie is het verlagen

van het bewustzijn. Dit gebeurt door een arts. Door medicijnen wordt de cliënt

‘soezerig’ of valt in een diepe slaap. Het doel van palliatieve sedatie is dat de

klachten verlicht worden en dat de cliënt zo min mogelijk lijdt. De sedatie kan

tijdelijk of blijvend – in de laatste levensfase – worden ingezet.

Manon Vanderkaa, directeur KBO-PCOB: “Wat ons verontrust is dat mensen niet altijd goed op de hoogte zijn wat er nu precies gebeurt bij palliatieve sedatie. Dat kan moeilijke situaties en misverstanden opleveren. Soms is een naaste al in een diepe slaap gebracht en worden mensen hierdoor overvallen, of zijn er vragen over hoe het sterven precies is verlopen. Het is ontzettend belangrijk dat de arts de juiste informatie geeft wanneer er sprake is van het inzetten van palliatieve sedatie. Hoe wil hij te werk gaan, wat kunnen naasten verwachten, hoe lang kan het proces duren? Het gesprek en de afstemming hierover met de patiënten en hun naasten is echt essentieel, want palliatieve sedatie moet de rust en verlichting brengen waar het voor bedoeld is. Ook raakt het aan het belang van waardig kunnen sterven.”


Sterke stijging palliatieve sedatie

Het aantal gevallen van palliatieve sedatie is sterk toegenomen. In tien jaar is het aantal toegenomen tot 35.500 in 2018. Minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een onderzoek ingesteld om de oorzaak van de toename te achterhalen. Sommige organisaties veronderstellen dat palliatieve sedatie een sluiproute kan zijn om de regels voor euthanasie te omzeilen. De resultaten worden in 2020 verwacht. KBO-PCOB zal bij de minister aandringen op het belang van duidelijke informatie over palliatieve sedatie voor patiënten en naasten.


Meer informatie

> Lees meer op Thuisarts.nl
> Lees de folder Palliatieve sedatie

Ook kunt u op onze site verder lezen over het belang van het gesprek over het levenseinde en de folder Onmisbare informatie over het einde van het leven downloaden.


                            Voor meer nieuws kijk op: https://www.kbo-pcob.nl/nieuws/

 

Profiteer van je lidmaatschap!

Als lid/abonnee profiteer je van interessante aanbiedingen en unieke voordelen die het leven makkelijker, veiliger, gezonder, goedkoper en leuker maken. Van goedkope energie en hoorbatterijen tot voordelig bellen en leuke uitjes. Kijk snel en profiteer mee! https://www.kbo-pcob-voordeel.nl/Digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB Gelderland

Via onderstaande link kun je je abonneren op de digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB:

https://www.kbo-pcob.nl/kbopcobnu/

Columns lezen?

Via onderstaande link kun je leuke, interessante columns lezen.

http://www.kbogelderland.nl/actueel/columns/

Samen aan Tafel

 

Op een unieke locatie in een prachtige omgeving aan de dijk bij de kerk in Oud-Zevenaar.

 

Met zijn allen samen aan tafel: dit is je kans

Kom dus gewoon naar Thoen & Thans

 


Want daar wordt sinds 5 februari 2019 in alle even weken op dinsdag van 12.30 uur tot 14.00 uur een 3-gangen verrassingsmenu, volledig verzorgd door vrijwilligers, geserveerd. De kosten bedragen € 7,00 per persoon.

Kom je alleen of met je partner, voor “Samen aan Tafel” maakt dat geen verschil. Ook speelt leeftijd geen rol, tenslotte moet iedereen eten dus waarom dan niet gezellig samen.

Je hoeft hiervoor ook niet persé uit Oud-Zevenaar of Ooy te komen. Iedereen,  die van gezelligheid en samen genieten houdt, is van harte welkom.

Locatie: “Thoen & Thans”, Kerkweg 10 in Oud-Zevenaar

 

Voor reservering of inlichtingen kunt u contact opnemen met:

Marian Godschalk tel: 0316-333120

Henk Jansen tel:  0316-332265

 

Informatie over de yogalessen

 

Vanaf donderdag 5 oktober 2017 worden er yogalessen gegeven op Brede School St. Martinus , Martinusweg 6, Oud-Zevenaar.

De lessen worden verzorgd door yogadocente, Anju Gaur.

 

Wat kosten de lessen per kwartaal (per 1 januari 2019):

  • Bij een groep van min. 10 personen kost het voor leden € 48,00 en voor niet-leden € 52,00.
  • Bij een groep van 9 personen kost het voor leden € 53,00  en voor niet- leden € 57,00.

 

Momenteel zijn er 2 groepen op de donderdagmiddag. De eerste groep heeft van 16.00 uur tot 17.00 uur yogales, de tweede groep van 17.15 uur tot 18.15 uur. En vanaf januari 2019 zijn we op de maandag gestart met de derde groep van 16.00 uur tot 17.00 uur.

 

Heb je ook interesse, meld je dan aan bij Marian Godschalk

 

Overzicht sportscholen in Zevenaar

 

Voor degene die wil gaan sporten hebben we een overzicht gemaakt van sportscholen/fitnesscentra in Zevenaar met daarbij de kortingen die je kunt krijgen.

Dit overzicht is te verkrijgen bij Marian Godschalk (333120).

 

 

Nieuwsbrief Seniorenclub

Copyright © 2016 Seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy   --- Wepdiezainer ---