Nieuws

 

Nieuws

voor Seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy

KBO-PCOB Nieuws

 

KBO-PCOB Nieuws is de digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB.

KBO-PCOB is met ruim een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Zij maken ons sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar.

 

Hieronder een greep uit het laatste nieuws:

 

Zet in op vrijwilligers bij voorkomen van ouderenmishandeling (13juni)

 

KBO-PCOB vraagt al jaren aandacht voor het probleem ouderenmishandeling. Gelukkig is die aandacht er, maar dat is niet genoeg het aantal slachtoffer van ouderenmishandeling al terug te brengen.

 

De meldingen zijn de afgelopen jaren juist gestegen. Ruim één op de twintig thuiswonende senioren wordt slachtoffer van financiële uitbuiting, fysieke of psychologische mishandeling, blijkt uit onderzoek van VWS. Vaak komt ouderenmishandeling voor binnen de sfeer van familie en bekenden, maar ook in de relatie van ouderen met hulpverleners. Financieel misbruik komt het meest voor, gevolgd door psychische mishandeling en fysieke mishandeling.

 

Meer lezen hierover? Ga naar https://www.kbo-pcob.nl/nieuws/zet-in-op-vrijwilligers-bij-voorkomen-van-ouderenmishandeling/

 

Bescherm samen uw wijk, ook in de zomer (11 juni)

 

De zomer staat voor de deur en misschien heeft u al mooie plannen. Neemt u veiligheid ook mee in uw plannen? Want veiligheid en met een veilig gevoel op vakantie begint al bij de voorbereiding. Weet u wat u zoal zelf kunt doen? En samen met uw buren? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

 

Tips

  • Haal waardevolle spullen uit het zicht, denk aan laptop of groot beeldscherm.
  • Informeer buren dat u op vakantie bent.
  • Vraag buren bij een verdachte situatie rondom uw huis meteen 112 te bellen.
  • Vraag buren om de post weg te halen en de planten water te geven.
  • Zorg voor verlichting met een tijdschakelaar, ook als u weg bent.
  • Zorg dat uw huis er bewoond uitziet, bijvoorbeeld door kopjes en krant op tafel te lagen liggen
  • Zorg ervoor dat deuren en ramen op slot zijn. Ook als u maar u even weg bent. Denk ook aan uw achterdeur en schuur.

 

Lees verder op https://www.kbo-pcob.nl/nieuws/bescherm-samen-uw-wijk-ook-in-de-zomer/

 

Voor meer nieuws kijk op: https://www.kbo-pcob.nl/nieuws/

Digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB Gelderland

Via onderstaande link kun je je abonneren op de digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB:

https://www.kbo-pcob.nl/kbopcobnu/

Columns lezen?

Via onderstaande link kun je leuke, interessante columns lezen.

http://www.kbogelderland.nl/actueel/columns/

Ledenvoordeel bij De Tuinen van Appeltern

 

De Tuinen van Appeltern is een prachtig belevenispark in het Land van Maas en Waal met meer dan 200 voorbeeldtuinen. KBO Gelderland werkt samen met de Tuinen van Appeltern en daarom krijgen leden van KBO en PCOB van maart tot en met november dit jaar 25% korting op vertoon van hun ledenpas! Het park kent al een kortingstarief voor senioren maar met de ledenpas geniet je nog eens extra voordelig van een dagje uit.

Benieuwd naar nog meer ledenvoordeel?

KBO-PCOB heeft alle voordelen voor leden op een rijtje gezet. Ga daarvoor naar hun voordeelpagina.

Wil je gezellig een middag of avond uit?

Dat kan met Vier het Leven!

 

Je wordt thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van "Vier het Leven" en samen met andere gasten ga je gezellig naar een bioscoop, theater of een museum bij jou in de buurt. Samen uit, samen genieten!

Wil je hier meer over weten of heb je interesse? Ga naar www.4hetleven.nl

Seniorenclub Oud-Zevenaar & Ooij: open mind

(Fusiekrantje november 2017)

 

Ze beginnen op stoom te komen. Hebben de tijd genomen om sfeer te proeven, wensen te inventariseren en ideeën te ontwikkelen. Nu lijken ze de weg naar een gevarieerde activiteitenagenda gevonden te hebben. Sinds april vorig jaar vormen Ria Lentjes en Marian Godschalk de activiteitencommissie van seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooij.

 

Twee pittige dames, vlot en vief ogend. Niet meteen types die je verwacht bij een seniorenclub. Dat is toch meer voor oude mensen? Ze zegt het niet, lijkt wel te denken ‘oud? de duvel is oud’. Marian: “Het is niet meer van deze tijd om een seniorenclub te linken aan oud, in termen van uitgeblust. Ons ledenbestand, 139 leden, is heel divers. Met ‘jongere’ en ‘oudere’ ouderen, allemaal met hun eigen interesses en achtergronden. De belangrijkste taak van onze club is het behartigen van de belangen van senioren in de breedste zin van het woord. Dat geldt op individueel én collectief niveau.” Leg eens uit. “Dat Zorg & Gezondheid een issue van formaat is, kan iedereen wel bedenken, maar ook wonen & welzijn, inkomen & koopkracht en mobiliteit & veiligheid zijn items die op zeker moment in ieders leven voorbijkomen. Dan is het heel prettig als je ergens terecht kunt en niet zelf het wiel hoeft uit te vinden.”

 

Marian: “Een mooi voorbeeld van belangenbehartiging is het initiatief van gemeente Zevenaar voor het opzetten van drie gemeentelijke gebiedsteam. Die teams willen dichtbij de inwoners te staan en hen ondersteunen op het gebied van zorg, opvoeding, welzijn, werk en inkomen. Alles met maar één doel, het vergroten van het woongenot voor iedereen. Als Seniorenclub spelen wij ons partijtje mee en zijn aangehaakt bij het gebiedsteam Babberich, Oud-Zevenaar en Ooij. Om te voorkomen dat gebiedsteams te abstract en daardoor onbereikbaar lijken, zijn wekelijkse spreekuren ingesteld. Iedereen met vragen, problemen of ideeën kan daar terecht. In Oud-Zevenaar/Ooij/Babberich is het spreekuur in september gestart.”

 

“Dat de activiteitenagenda van onze club een ander beeld vertoont dan voorgaande jaren is zeker” zegt Ria. “Lag eerder het accent wat meer op de drie K’s: kaarten, keuvelen en kienen, langzaam bewegen we richting de drie O’s: ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen. Gezellige middagen met rollende bingoballetjes zullen niet verdwijnen, evenmin als ons motto “Voor en met elkaar’. Daarnaast zijn we hard op zoek naar items die bij Ontwikkelen passen. Zoals yoga en de vorig jaar gestarte bedrijfsbezoeken. Die lokten leden die meestentijds verstek laten gaan op de reguliere bijeenkomsten. We denken over het opzetten van een praatgroep met minder voor de hand liggende onderwerpen als ouder worden, levensbeëindiging etc..” Ria: “Randvoorwaarden hierbij zijn van een andere orde dan bij kaarten of kienen. Alom moet de overtuiging leven dat wat in die setting ter sprake komt daar ook blijft. Alleen gedeeld vertrouwen kan zo’n initiatief doen slagen. Je mening geven in een discussie over pak hem beet levensbeëindiging is even wat anders dan een winnend bingogetal roepen.”

 

En verder? Marian: “Actief nieuwe leden werven. En… uitdragen dat we iedereen vanaf 55 jaar met open armen en een open mind verwelkomen.”

Informatie over de yogalessen

 

Vanaf donderdag 5 oktober 2017 worden er yogalessen gegeven op Brede School St. Martinus , Martinusweg 6, Oud-Zevenaar. (Tijdens de schoolvakanties is er geen les.)

De lessen worden verzorgd door yogadocente, Anju Gaur.

 

Wat kosten de lessen per kwartaal (per 1 juli 2018):

  • Bij een groep van min. 10 personen kost het voor leden € 46,00 en voor niet-leden € 50,00.
  • Bij een groep van 9 personen kost het voor leden € 51,00 en voor niet- leden € 55,00.

 

Momenteel zijn er 2 groepen op de donderdagmiddag. De eerste groep heeft van 16.00 uur tot 17.00 uur yogales, de tweede groep van 17.15 uur tot 18.15 uur.

 

Heb je interesse, meld je dan aan bij Marian Godschalk

Nieuwe locatie!

 

Vanaf 9 januari 2018 zijn we de dinsdagmiddag te vinden bij

Nieuwsbrief Seniorenclub

Copyright © 2016 Seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy --- Wepdiezainer ---