Nieuws

 

Nieuws

voor Seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy

KBO-PCOB Nieuws

 

KBO-PCOB Nieuws is de digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB.

KBO-PCOB is met ruim een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Zij maken ons sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar.

 

Hieronder een greep uit het laatste nieuws:

 

Seniorenorganisatie KBO-PCOB start datingsite (24 april)

 

KBO-PCOB is vandaag gestart met een datingsite waar ouderen terecht kunnen voor liefde en vriendschap. Uit onderzoek blijkt dat eenzaamheid onder alleenstaande senioren een groot maatschappelijk probleem is. Van alle 65-plussers woont ongeveer 52% alleen, van alle 75-plussers ongeveer 64,6%. Het meest eenzaam zijn alleenwonende ouderen die gescheiden zijn en weinig sociale relaties hebben (CBS). Velen van hen geven aan dat zij graag hun leven met een ander zouden willen delen.

Lees meer op: https://www.kbo-pcob.nl/nieuws/seniorenorganisatie-kbo-pcob-start-datingsite/

 

Initiatief ‘actieplan wintersterfte’ van KBO-PCOB krijgt navolging (24 april)

 

Op 3 april jongstleden hield KBO-PCOB een pleidooi voor een heus actieplan wintersterfte. Minister Bruno Bruins van VWS neem de handschoen op. Hij stuurde hierover inmiddels een brief aan de Tweede Kamer.

Lees meer op: https://www.kbo-pcob.nl/nieuws/initiatief-actieplan-wintersterfte-van-kbo-pcob-krijgt-navolging/

 

 

Voor meer nieuws kijk op: https://www.kbo-pcob.nl/nieuws/

Digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB Gelderland

Via onderstaande link kun je je abonneren op de digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB:

https://www.kbo-pcob.nl/kbopcobnu/

Columns lezen?

Via onderstaande link kun je leuke, interessante columns lezen.

http://www.kbogelderland.nl/actueel/columns/

Ledenvoordeel bij De Tuinen van Appeltern

 

De Tuinen van Appeltern is een prachtig belevenispark in het Land van Maas en Waal met meer dan 200 voorbeeldtuinen. KBO Gelderland werkt samen met de Tuinen van Appeltern en daarom krijgen leden van KBO en PCOB van maart tot en met november dit jaar 25% korting op vertoon van hun ledenpas! Het park kent al een kortingstarief voor senioren maar met de ledenpas geniet je nog eens extra voordelig van een dagje uit.

Benieuwd naar nog meer ledenvoordeel?

KBO-PCOB heeft alle voordelen voor leden op een rijtje gezet. Ga daarvoor naar hun voordeelpagina.

Wil je gezellig een middag of avond uit?

Dat kan met Vier het Leven!

 

Je wordt thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van "Vier het Leven" en samen met andere gasten ga je gezellig naar een bioscoop, theater of een museum bij jou in de buurt. Samen uit, samen genieten!

Wil je hier meer over weten of heb je interesse? Ga naar www.4hetleven.nl

Seniorenclub Oud-Zevenaar & Ooij: open mind

(Fusiekrantje november 2017)

 

Ze beginnen op stoom te komen. Hebben de tijd genomen om sfeer te proeven, wensen te inventariseren en ideeën te ontwikkelen. Nu lijken ze de weg naar een gevarieerde activiteitenagenda gevonden te hebben. Sinds april vorig jaar vormen Ria Lentjes en Marian Godschalk de activiteitencommissie van seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooij.

 

Twee pittige dames, vlot en vief ogend. Niet meteen types die je verwacht bij een seniorenclub. Dat is toch meer voor oude mensen? Ze zegt het niet, lijkt wel te denken ‘oud? de duvel is oud’. Marian: “Het is niet meer van deze tijd om een seniorenclub te linken aan oud, in termen van uitgeblust. Ons ledenbestand, 139 leden, is heel divers. Met ‘jongere’ en ‘oudere’ ouderen, allemaal met hun eigen interesses en achtergronden. De belangrijkste taak van onze club is het behartigen van de belangen van senioren in de breedste zin van het woord. Dat geldt op individueel én collectief niveau.” Leg eens uit. “Dat Zorg & Gezondheid een issue van formaat is, kan iedereen wel bedenken, maar ook wonen & welzijn, inkomen & koopkracht en mobiliteit & veiligheid zijn items die op zeker moment in ieders leven voorbijkomen. Dan is het heel prettig als je ergens terecht kunt en niet zelf het wiel hoeft uit te vinden.”

 

Marian: “Een mooi voorbeeld van belangenbehartiging is het initiatief van gemeente Zevenaar voor het opzetten van drie gemeentelijke gebiedsteam. Die teams willen dichtbij de inwoners te staan en hen ondersteunen op het gebied van zorg, opvoeding, welzijn, werk en inkomen. Alles met maar één doel, het vergroten van het woongenot voor iedereen. Als Seniorenclub spelen wij ons partijtje mee en zijn aangehaakt bij het gebiedsteam Babberich, Oud-Zevenaar en Ooij. Om te voorkomen dat gebiedsteams te abstract en daardoor onbereikbaar lijken, zijn wekelijkse spreekuren ingesteld. Iedereen met vragen, problemen of ideeën kan daar terecht. In Oud-Zevenaar/Ooij/Babberich is het spreekuur in september gestart.”

 

“Dat de activiteitenagenda van onze club een ander beeld vertoont dan voorgaande jaren is zeker” zegt Ria. “Lag eerder het accent wat meer op de drie K’s: kaarten, keuvelen en kienen, langzaam bewegen we richting de drie O’s: ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen. Gezellige middagen met rollende bingoballetjes zullen niet verdwijnen, evenmin als ons motto “Voor en met elkaar’. Daarnaast zijn we hard op zoek naar items die bij Ontwikkelen passen. Zoals yoga en de vorig jaar gestarte bedrijfsbezoeken. Die lokten leden die meestentijds verstek laten gaan op de reguliere bijeenkomsten. We denken over het opzetten van een praatgroep met minder voor de hand liggende onderwerpen als ouder worden, levensbeëindiging etc..” Ria: “Randvoorwaarden hierbij zijn van een andere orde dan bij kaarten of kienen. Alom moet de overtuiging leven dat wat in die setting ter sprake komt daar ook blijft. Alleen gedeeld vertrouwen kan zo’n initiatief doen slagen. Je mening geven in een discussie over pak hem beet levensbeëindiging is even wat anders dan een winnend bingogetal roepen.”

 

En verder? Marian: “Actief nieuwe leden werven. En… uitdragen dat we iedereen vanaf 55 jaar met open armen en een open mind verwelkomen.”

Informatie over de yogalessen

 

Vanaf donderdag 5 oktober worden er yogalessen gegeven op Brede School St. Martinus , Martinusweg 6, Oud-Zevenaar. (Tijdens de schoolvakanties is er geen les.)

De lessen worden verzorgd door yogadocente, Anju Gaur.

 

Wat kosten de lessen per kwartaal (per 1 juli 2018):

  • Bij een groep van min. 10 personen kost het voor leden € 46,00 en voor niet-leden € 50,00.
  • Bij een groep van 9 personen kost het voor leden € 51,00 en voor niet- leden € 55,00.

 

 

Momenteel zijn er 2 groepen op de donderdagmiddag. De eerste groep heeft van 16.00 uur tot 17.00 uur yogales, de tweede groep van 17.15 uur tot 18.15 uur.

 

Heb je interesse, meld je dan aan bij Marian Godschalk

Nieuwe locatie!

 

Vanaf 9 januari 2018 zijn we op de dinsdagmiddag te vinden bij

Nieuwsbrief Seniorenclub

Copyright © 2016 Seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy --- Wepdiezainer ---