Nieuws


Nieuws

voor Seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy

55 Plus Expo, de beurs voor 55-plussers!
13 t/m 16 november 2019 IJsselhallen Zwolle


De 55 Plus Expo is terug, totaal vernieuwd

De leukste beurs voor 55-plussers komt naar de IJsselhallen te Zwolle. Het aantal 55-plussers stijgt de komende jaren spectaculair. Een diverse doelgroep met een gemiddeld 30% hoger inkomen dan mensen onder de 55 jaar. De 55-plussers weten wat ze willen en zijn daadkrachtig en koopkrachtig.
 
Kortom, een doelgroep die garant staat voor een succesvolle beurs. De 55 Plus Expo vindt plaats van woensdag 13

tot en met zaterdag 16 november 2019.
 
De 55 Plus Expo is voor de bezoekers een echt dagje weg. Door een grote diversiteit aan producten en diensten wordt er aan iedere bezoeker gedacht. Daar hoort u natuurlijk bij!

De bezoekers kunnen ook genieten van volop entertainment; waaronder een modeshow die meerdere malen per dag plaatsvindt en optredens van diverse gezelschappen. Ook vind je op de 55 Plus Expo diverse activiteiten door middel van workshops én een heus fietsparcours.

 

Samenwerking KBO-PCOB

De 55 Plus Expo wordt georganiseerd in samenwerking met de KBO Gelderland, KBO Overijssel, KBO Flevoland, Noordelijke bonden van de KBO en de PCOB Noord en Oost Nederland.
In deze provincies wonen samen ruim 100.000 leden van de KBO-PCOB met een dergelijke achterban heeft de 55 Plus Expo een perfecte partner, die garant staat voor een groot aantal bezoekers.


                                                                           


                                                                                 Meer informatie kun je vinden op www.55plusexpo.nl

KBO-PCOB Nieuws

 

KBO-PCOB Nieuws is de digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB.

KBO-PCOB is met ruim een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Zij maken ons sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar.

 

Hieronder een greep uit het laatste nieuws 


Parkeren voor ziekenhuisbezoek moet betaalbaar worden: teken onze petitie!

(29april)


KBO-PCOB start maandag 29 april een petitie als protest tegen de

torenhoge parkeerkosten bij de Nederlandse ziekenhuizen. Met deze

petitie gaat KBO-PCOB binnenkort bij politiek Den Haag aandringen op

maatregelen om een eind te maken aan deze praktijken.


Grote ergernis

Patiënten en hun begeleiders of bezoekers die in het ziekenhuis moeten zijn, 

worden geconfronteerd met torenhoge parkeertarieven. Ziekenhuizen lijken parkeerders steeds vaker te gebruiken als melkkoe. De petitie ‘Maak parkeren voor ziekenhuisbezoek weer betaalbaar’ geeft uiting aan een groot ongenoegen van veel senioren. Parkeertarieven bij het ziekenhuis kunnen oplopen tot wel €4,- per uur of €36,- voor een dagkaart. KBO-PCOB krijgt meldingen van leden die over een langere periode vaak in het ziekenhuis komen en hierdoor honderden euro’s kwijt zijn. Patiënten en hun begeleiders of bezoekers voelen zich gebruikt als melkkoe en bestempelen de parkeerkosten als een grote ergernis.


Aandringen op maatregelen

De petitie staat open voor alle Nederlanders die vinden dat de parkeerkosten bij het ziekenhuis moeten worden beteugeld. Over een maand gaat KBO-PCOB de resultaten delen met de Tweede Kamer, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en aandringen op passende maatregelen. De petitie is te bereiken via www.kbo-pcob.nl/parkeerkosten


> Teken de petitie
> U kunt uw steun ook uitspreken via de Servicetelefoon van KBO-PCOB: telefoon 030 – 3400 655, van maandag t/m donderdag van 10.00 tot 13.00 uur> Lees een artikel over de petitie in de Telegraaf


KBO-PCOB blij met oproep Nederlandse Zorgautoriteit

(26 april)


Mensen die hulpmiddelen nodig hebben, zoals bijvoorbeeld een gehoortoestel,

verdwalen vaak in het aanbod. De meeste onduidelijkheid bestaat er over de

vergoedingen. KBO-PCOB is blij met de oproep van de Nederlandse

Zorgautoriteit (NZa) voor meer duidelijkheid over hulpmiddelen.


Informatie moet beter

Mensen kunnen niet altijd goed vinden welk hulpmiddel er voor hun beschikbaar is en hoeveel ze zelf moeten betalen. Zorgverzekeraars moeten hierover duidelijker informeren. Dat is de conclusie van de monitor hulpmiddelenzorg, het onderzoek van de NZa naar de inkoop en verstrekking van hulpmiddelen die mensen in hun eigen omgeving gebruiken en die vanuit de basisverzekering worden vergoed. De informatievoorziening kan vaak veel beter, stelt de NZa. KBO-PCOB roept al langer hiertoe op en is blij met het signaal.


Op zoek naar het juiste gehoorapparaat

Op basis van verschillende signalen van de achterban verrichtte KBO-PCOB onderzoek naar gehoorapparaten. De standaardindeling voor bepaalde categorieën patiënten geeft houvast voor zorgverzekeraars en zorgaanbieders, maar kan voor individuele gebruikers ook betekenen dat zij niet het passende apparaat krijgen.

Directeur Manon Vanderkaa: “we zien twee verbeterpunten. Ten eerste zou de toeleiding naar de juiste categorie beter kunnen. Nu gebeurt dit op basis van een vragenlijst. Wie daarin het probleem wat bagatelliseert, loopt het risico in de verkeerde categorie te worden ingedeeld en niet het juiste, passende gehoorapparaat te krijgen. Het tweede punt is dat de voorlichting beter moet. Nu is het voor consumenten niet altijd helder hoe het zit met de vergoeding, en wat de procedure is rond de extra zorgaanvraag.”


Prijs én kwaliteit

Zorgverzekeraars zeggen dat zij kwaliteit een belangrijk aandachtspunt vinden binnen het inkoopbeleid, maar de NZa ziet dit niet altijd terug. Een verdere verlaging van de prijs kan er toe leiden dat de Nederlandse markt minder aantrekkelijk wordt voor aanbieders van hulpmiddelen. Zorgverzekeraars moeten hier aandacht voor hebben, stelt de NZa.


Manon Vanderkaa: “maatwerk en innovatie blijven nodig. Door alleen in te zetten op de prijs ligt versobering op de loer.”

                            Voor meer nieuws kijk op: https://www.kbo-pcob.nl/nieuws/

 


Profiteer van je lidmaatschap!

Als lid/abonnee profiteer je van interessante aanbiedingen en unieke voordelen die het leven makkelijker, veiliger, gezonder, goedkoper en leuker maken. Van goedkope energie en hoorbatterijen tot voordelig bellen en leuke uitjes. Kijk snel en profiteer mee! https://www.kbo-pcob-voordeel.nl/Digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB Gelderland

Via onderstaande link kun je je abonneren op de digitale nieuwsbrief van KBO-PCOB:

https://www.kbo-pcob.nl/kbopcobnu/

Columns lezen?

Via onderstaande link kun je leuke, interessante columns lezen.

http://www.kbogelderland.nl/actueel/columns/

Samen aan Tafel

 

Op een unieke locatie in een prachtige omgeving aan de dijk bij de kerk in Oud-Zevenaar.

 

Met zijn allen samen aan tafel: dit is je kans

Kom dus gewoon naar Thoen & Thans

 


Want daar wordt sinds 5 februari 2019 in alle even weken op dinsdag van 12.30 uur tot 14.00 uur een 3-gangen verrassingsmenu, volledig verzorgd door vrijwilligers, geserveerd. De kosten bedragen € 7,00 per persoon.

Kom je alleen of met je partner, voor “Samen aan Tafel” maakt dat geen verschil. Ook speelt leeftijd geen rol, tenslotte moet iedereen eten dus waarom dan niet gezellig samen.

Je hoeft hiervoor ook niet persé uit Oud-Zevenaar of Ooy te komen. Iedereen,  die van gezelligheid en samen genieten houdt, is van harte welkom.

Locatie: “Thoen & Thans”, Kerkweg 10 in Oud-Zevenaar

 

Voor reservering of inlichtingen kunt u contact opnemen met:

Marian Godschalk tel: 0316-333120

Henk Jansen tel:  0316-332265

 

Informatie over de yogalessen

 

Vanaf donderdag 5 oktober 2017 worden er yogalessen gegeven op Brede School St. Martinus , Martinusweg 6, Oud-Zevenaar.

De lessen worden verzorgd door yogadocente, Anju Gaur.

 

Wat kosten de lessen per kwartaal (per 1 januari 2019):

  • Bij een groep van min. 10 personen kost het voor leden € 48,00 en voor niet-leden € 52,00.
  • Bij een groep van 9 personen kost het voor leden € 53,00  en voor niet- leden € 57,00.

 

Momenteel zijn er 2 groepen op de donderdagmiddag. De eerste groep heeft van 16.00 uur tot 17.00 uur yogales, de tweede groep van 17.15 uur tot 18.15 uur. En vanaf januari 2019 zijn we op de maandag gestart met de derde groep van 16.00 uur tot 17.00 uur.

 

Heb je ook interesse, meld je dan aan bij Marian Godschalk

 

Overzicht sportscholen in Zevenaar

 

Voor degene die wil gaan sporten hebben we een overzicht gemaakt van sportscholen/fitnesscentra in Zevenaar met daarbij de kortingen die je kunt krijgen.

Dit overzicht is te verkrijgen bij Marian Godschalk (333120).

 

 

Nieuwsbrief Seniorenclub

Copyright © 2016 Seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy   --- Wepdiezainer ---